Nosaltres
La Batuescola som una associació sense ànim de lucre nascuda el 2012 amb la voluntat de transformar el concepte d'educació musical i posar-lo al servei del creixement i el benestar de les persones.
L'associació comença la seva activitat l'any 2012 a Sant Cugat del Vallès de la mà de diverses persones provinents del món educatiu captivades per les possibilitats socioeducatives implícites en el conjunt instrumental de percussió, la batucada. Després de constatar la necessitat de recuperar la música com a lleure social a la vida de les comunitats, La Batuescola dedica la seva tasca desinteressada a promoure, divulgar i desenvolupar la vessant educativa i social de la percussió en grup.
Els tres eixos vertebradors de la Batuescola són: el ritme, com a representació musical directa de la vida; el conjunt, com a eina indiscutible de treball cooperatiu i d’oci social, i l’apropament a l’art de carrer, que genera una inevitable inclusió social de l’activitat en la cultura popular.
És amb aquests tres eixos que plantegem una experiència musical i vital per a totes les edats, on aprenem a gaudir de la música i amb la música d’una manera lúdica i col·lectiva.
L'equip humà
La tasca de la Batuescola no seria possible sense el gran actiu que són els professionals que hi ha darrere: un equip format per mestres de música, educadores socials, musicoterapeutes, músics i educadors del món del lleure.
La Junta directiva de l'entitat es composa dels següents membres:
Xavi Rocamora
Coordinador dels Tallers Extraescolars i dels programes de formació permanent del professorat.
Laura Peinado
Coordinadora de TotSonCamins i els Tallers Extraescolars a La Garrotxa.
Berta Marquès
Coordinadora de Casals Artístics i Monogràfics.
Judith Terribas
Responsable de Comunicació i XXSS.
Ideari
Fem-ho junts, fem-ho divertit!
A la Batuescola creiem que la música és per gaudir-la i per compartir-la, i per això treballem per reubicar-la al centre del fet social: accessible a tothom i al servei del nostre benestar, prioritzant sempre el procés al resultat.
La batucada ens brinda un format òptim:
- És una pràctica col·lectiva.
- Parteix de la percussió, que és l'expressió musical més primària.
- Te una naturalesa festiva que garanteix la diversió en el procés d'aprenentatge.
Donem valor a la sensibilitat i la creativitat
La música és un llenguatge universal i transversal amb un alt component emocional i creatiu amb el qual tots i totes hem de poder comunicar-nos lliurement.
Les persones som éssers sensibles i creatius. No obstant, sovint no tenim espais ni oportunitats per desenvolupar aquests valors, i mica en mica anem perdent aquestes eines tan útils per a afrontar la vida.
Davant d'una realitat social plena de reptes no sempre fàcils, creiem que és necessari recuperar aquests valors a nivell individual i col·lectiu.
Ens identifiquem, doncs, amb el compromís educatiu de construir un nou marc social, donant a les generacions futures noves oportunitats de desenvolupament.
I apostem per fer-ho a partir de l'expressió artística col·lectiva.